Ανακοίνωση της 23ης Σεπτεμβρίου 2017

24 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 23ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Συνεχίζοντας την ενημέρωση στα στελέχη του Γενικού Συμβουλίου, στα εκλεγμένα μέλη των επιτροπών της ΠΟΕ ΥΕΘΑ, στις Διοικήσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, καθώς και στα φυσικά μας μέλη.

Ζητούμε από τις Διοικήσεις των Σωματείων να επισκεφτούν τους χώρους εργασίας ακόμα και στο τελευταίο γραφείο να ενημερώσουν τα φυσικά μας μέλη ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι συνάδελφοι της Αττικής να συμμετάσχουν καθολικά στην Παναττική στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη στην Κεντρική Πύλη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ώστε έστω και την τελευταία στιγμή να ζητήσουμε από τον κ Υπουργό να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις στο σχέδιο Οργανισμού Πολιτικού Προσωπικού δίνοντας την δυνατότητα να κριθούν όλες οι κατηγορίες εκπαίδευσης όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Η εξώδικη δήλωση για την τρίωρη στάση καλύπτει όλα τα σωματεία μέλη της ΠΟΕ ΥΕΘΑ πανελλαδικά που θα ήθελαν να κάνουν αντίστοιχες μαζικές κινητοποιήσεις.

Οι Γενικοί Σύμβουλοι και όλα τα εκλεγμένα μέλη των επιτροπών της ΠΟΕ ΥΕΘΑ καλούνται να οργώσουν τις Μονάδες και Υπηρεσίες από Δευτέρα έως Τετάρτη ώστε να δώσουν πιο άμεση πληροφόρηση στα φυσικά μας μέλη ξεσηκώνοντας τα να έρθουν και να στηρίξουν την παραπάνω στάση. Τα μαζικά σωματεία της Αττικής να μισθώσουν λεωφορεία για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι, στην μετακίνηση τους προς το Υπουργείο.

Καλούμε τα φυσικά μας μέλη λόγω του περιορισμένου χρόνου έως την ημέρα της στάσης εργασίας να δώσουν δυναμικό παρόν.

Ο Οργανισμός μας αφορά όλους και είναι το εργαλείο με το οποίο θα κρινόμαστε για τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμη. Μην ξεχνάτε πως το Υπουργείο μας έχει ιδιαιτερότητες, η συμμετοχή μας στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν υπηρετείται μόνον από τις διευθυντικές θέσεις αλλά κυρίως από τα εργοστάσια των τριών Επιτελείων, τις παραγωγικές μονάδες, τα συνεργεία περιοχής καθώς και τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησαν τόσα χρόνια με επιτυχία και μπορούν να υπηρετήσουν και στη συνέχεια με την εμπειρία και τις γνώσεις τους οι Διοικητικοί Υπάλληλοι της Δ.Ε κατηγορίας.

Σε έναν Οργανισμό που θα πρέπει να κριθεί και ο τελευταίος Π.Ε για να συνεχιστούν οι κρίσεις με ελάχιστη εκπροσώπηση της Τ.Ε. κατηγορία, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η Δ.Ε κατηγορία κινδυνεύει να έχει μηδενική παρουσία.

Είναι προφανές ότι οι εξειδικεύσεις, η εμπειρία και το γνωστικό αντικείμενο μπαίνουν στο περιθώριο και έτσι το 75% θα περιμένει μήπως περισσέψει κάποια θέση ώστε να την καταλάβουν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δίνουμε την μεγάλη μάχη σε αυτή την τρίωρη στάση εργασίας. Στείλτε το μήνυμα σας με την συμμετοχή σας σε αυτήν, όπως αυτό κάνατε με μεγάλη επιτυχία στην αξιολόγηση. Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 12.00 και η ομιλία - ενημέρωση στην Πύλη Μεσογείων στις 13.00.

Θα είμαστε όλοι εκεί.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΥΕΘΑ

[embeddoc url="https://poe-yetha.gr/wp-content/uploads/2017/09/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΤΗΣ-23ΗΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-2017.pdf" download="all" viewer="google" text="Κατέβασμα"]