Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ για την διαθεσιμότητα

14 Μαΐου 2014

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η συγκυβέρνηση υλοποιώντας με θρησκευτική ευλάβεια τις αποφάσεις της για απολύσεις στο Δημόσιο, έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ΦΕΚ 1205 τεύχος Β και ημερομηνία 13/5/2014, το οποίο αναφέρεται σε κινητικότητα μέσω ΑΣΕΠ και θα είναι το εργαλείο για ακόμα 1500 απολύσεις. Προκηρύσσονται 547 θέσεις σε σύνολο 2010 διαθέσιμων.

Συνάδελφοι, τρέχουμε όλοι να κάνουμε αιτήσεις μέσω των Διευθύνσεων Πολιτικού Προσωπικού των τριών επιτελείων, μέχρι και την Κυριακή 25 Μαΐου 2014, που λήγει το οκτάμηνο της Διαθεσιμότητας. Άρα με μεγάλη προσοχή μέχρι και την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, θα πρέπει να έχουν κατατεθεί όλες οι αιτήσεις.


Συμπληρώνουμε στην αίτηση όλα τα πεδία ώστε να παρατείνουμε την Διαθεσιμότητά μας.

Στην ιστοσελίδα της Π.Ο.Ε - Υ.ΕΘ.Α (www.poe-yetha.gr), υπάρχει ο Νόμος, οι Αιτήσεις και οι Οδηγίες για κάθε κατηγορία ξεχωριστά.

Επειδή η διαδικασία από την ψήφισή της μέχρι και την υλοποίησή της  είναι αντισυνταγματική, συνεχίζουμε την δικαστική διαδικασία μέχρι και την ακύρωση του νόμου, όπως αυτό συνέβη με την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα του 2011.

Η Π.Ο.Ε – Υ.ΕΘ.Α, ζητάει από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να προκηρυχθούν όλες οι υπόλοιπες θέσεις ώστε να τακτοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι συνάδελφοι. Να προσληφθούν άμεσα οι επιτυχόντες των διαγωνισμών  5Κ και 6Κ, αντί να αναγγέλλονται από την Συγκυβέρνηση επικοινωνιακές προσλήψεις.

Μετά το τέλος της διαδικασίας η Π.Ο.Ε – Υ.ΕΘ.Α, θα συγκαλέσει τα όργανά της για να πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις συμπαράστασης στους συναδέλφους μας με την απαίτηση, της πλήρους απορρόφησής τους.

Είναι ντροπή για την Συγκυβερνητική πλειοψηφία, να ψηφίζει απολύσεις εργαζομένων με μισθούς 400 και 500 Ευρώ, χωρίς να έχει ακουμπήσει κανέναν από την λίστα Λαγκαρντ, ενώ δείχνει ανοχή στην φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή.

Ο κόσμος της εργασίας θα σας στείλει το μήνυμα σ΄αυτές και στις επόμενες εκλογές.

Αλήθεια, τι απέγινε η λίστα με τους οργανισμούς  μαϊμούδες που θα απολυόντουσαν και με τους παραβατικούς (που μέχρι τώρα ισχυριζόσασταν ότι τους καλύπτουν οι συνδικαλιστές), ενώ οι δικαστές που εσείς διορίσατε στα πειθαρχικά συμβούλια, δεν έχουν απολύσει κανέναν.

Μήπως μ΄ αυτές τις δεξαμενές δεν ασχοληθήκατε κύριοι της συγκυβέρνησης διότι εκεί είναι διορισμένοι οι προστατευόμενοί σας;

ΔΙΑΙΡΕΣΑΤΕ  ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

[embeddoc url="https://poe-yetha.gr/wp-content/uploads/2017/07/POE_anakoinwsi_diathesimotita.pdf" viewer="google"]