Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ για το επερχόμενο μισθολόγιο

10 Αυγούστου 2011

Αθήνα 9 Αυγ. 2011 Αριθ. Πρωτ. 2542

Προς: Σωματεία ΠΟΕ-ΥΕΘΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι επιθέσεις εναντίον των Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και γενικότερα της κοινωνίας, σε αντίθεση με τις χαριστικές ρυθμίσεις που γίνονται συνεχώς υπέρ των τραπεζών και των οικονομικά ισχυρών όχι μόνο δεν σταματάνε αλλά συνεχίζονται πιο έντονα.

Μετά από κάθε νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης προκαλείται νέα μείωση.


Συγκεκριμένα:

  • Η επιβολή έκτακτης εισφοράς, η μείωση του αφορολόγητου, η επιβολή εισφοράς για την ανεργία και το Ταμείο Πρόνοιας, οι οποίες θα ισχύσουν αναδρομικά από 01/01/2011, οδηγούν σε νέα μείωση του εισοδήματος κατά 10% περίπου.
  • Η τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά η Κυβέρνηση - και συζητείται ήδη στην Βουλή - προχώρησε σε νέες οριζόντιες, χωρίς κανένα κριτήριο, μειώσεις περικόπτοντας το Κίνητρο απόδοσης κατά 50%.

Και όλα αυτά ενώ έχει εξαγγελθεί ότι εντός των ημερών θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο μισθολόγιο.

Είναι φανερό πλέον ότι ο πραγματικός στόχος της Κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει τακτικές αποδοχές σε πολύ χαμηλά επίπεδα για να αποτελέσουν την βάση στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο Δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και πολύ περισσότερο στο ΥΕΘΑ αδυνατούμε πλέον να ανταποκριθούμε στις στοιχειώδεις ανάγκες της ζωής μας και έχουμε ξεπεράσει τα όρια αντοχής στις πιέσεις που δεχόμαστε.

Δεν έχουμε πλέον άλλη επιλογή από το να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που διασφαλίζει μόνο τα συμφέροντα των τοκογλύφων, δανειστών, των τραπεζιτών και υποθηκεύει το μέλλον μας.

Διεκδικούµε

  • Άμεση ανάκληση όλων των περικοπών και ζητούμε την τελευταία στιγμή να µην περικοπεί το κίνητρο απόδοσης .
  • Άμεση ενίσχυση του Ταμείου Πρόνοιας και καταβολή όλου του εφάπαξ .
  • Πραγματικό Ενιαίο Μισθολόγιο µε ουσιαστικές αυξήσεις στους χαμηλόμισθους υπαλλήλους του ΥΕΘΑ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να αγωνισθούμε για την προστασία δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί µε αίμα και που σήμερα βίαια ανατρέπονται.

Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση διαφορετική και κυρίως οργανωμένη και μαζική για να υπάρξει ανατροπή των εξελίξεων.

Η οργή να γίνει Δύναμη Αλληλεγγύης - Ενότητας - Νέας Οργάνωσης -Νέας Δυναμικής.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή