ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου

16 Νοεμβρίου 2020


ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

 

                Νοέμβρης 2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου

 

Δίχως τουφέκι και σπαθί, με τον ήλιο στο μέτωπο υπήρξατε ήρωες και ποιητές μαζί.

Είστε το Ποίημα…

Απλώνοντας το χέρι μου δεν φτάνει ως εκεί που ωραία λουλούδια τις μορφές σας λιτανεύει ο αέρας της σιωπής. Ω παιδιά μου!

Μπροστά σ’ αυτό το ποίημα μετράει μόνο η σιωπή

Ν. Βρεττάκος (Πολυτεχνείο)

 

47 χρόνια μετά η  εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών παραμένει ο φωτεινός φάρος κάθε δημοκρατικού αγώνα, κάθε δημοκρατικού πολίτη. Το Πολυτεχνείο ζει γιατί τα αιτήματά του είναι πάντα επίκαιρα.

Το διαχρονικό  σύνθημά του «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» εξακολουθεί και σήμερα να μας εμπνέει. Η εξέγερση των φοιτητών το 73 μας υπενθυμίζει πως ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα του, πως η ελπίδα της κάθε κοινωνίας, οι νέοι της, μπορούν να ανατρέψουν κάθε δύναμη που τους στερεί το δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο.

Σήμερα θυμόμαστε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, τη Νομική, αλλά και τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, τους τόπους εξορίας και τους ανθρώπους που βασανίστηκαν για την υπεράσπιση πανανθρώπινων ιδανικών και αξιών. Μια μέρα σαν κι αυτή αποτίουμε φόρο τιμής σε κάθε πράξη αντίστασης για την ανατροπή της επαίσχυντης τυραννίας.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου συμπίπτει με την πανδημία, που σαρώνει ολόκληρο τον πλανήτη και χτυπά ανελέητα και την πατρίδα μας. Και μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να τιμήσουμε, φέτος, τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου με πορείες στους δρόμους, λόγω της πανδημίας, όμως οι εργαζόμενοι της χώρας μας, στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι νέοι κι οι συνταξιούχοι δίνουμε καθημερινά τον αγώνα, σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που και η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει και διεκδικούμε:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

ΤΟ Πολυτεχνείο ΖΕΙ και θα ΖΕΙ στους αγώνες μας.

 

Από τη Γραμματεία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ανακοίνωση ΔΗΣΥΠ – ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Print Friendly, PDF & Email



Source link