ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»

30 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ ΥΠΕΘΑ)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΔΑΣ καλεί τα μέλη και όλους του συναδέλφους του ΥΠΕΘΑ:

Να απέχουν μαζικά από την ηλεκτρονική αξιολόγηση.

Να υπογράψουν μαζικά, την προτεινόμενη Δήλωση Συμμετοχής στην Προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης  και να την καταθέσουν στους συλλόγους τους.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»

Χωρίς την ύπαρξη ψευδαισθήσεων, σκοπιμοτήτων, ιδεοληψιών, έχει γίνει από όλους αντιληπτό ότι, η λεγόμενη «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί, ένα μηχανισμό που στοχεύει στην χαλιναγώγηση τους, στην φίμωσή τους, στην υποταγή τους, ένα μηχανισμό που δεν λύνει αλλά δημιουργεί προβλήματα, ένα μηχανισμό που στοχεύει στο μικρό διαχειρίσιμο επιτελικό κράτος που θα υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ως εργαζόμενοι έχουμε χρέος να συνεχίζουμε να στεκόμαστε απέναντι στις πολιτικές που απαξιώνουν, αποδυναμώνουν και διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δώσουμε την στοιχειώδη νομιμοποίηση στην ψευδεπίγραφη αξιολόγηση του υποκειμενισμού και της ανθρωποφαγίας που μετατρέπει του αρεστούς σε άριστους.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Απέχουμε από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης», γιατί δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και διοίκηση να δίνουν «bonus» μισθολογικά κλιμάκια σε όποιο εργαζόμενο θέλουν. Να πληρώνουν διαφορετικά εργαζόμενους στο ίδιο γραφείο - συνεργείο, με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία.

Απέχουμε από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης», γιατί δεν θέλουμε να συνυπογράψουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο, όπου κυβέρνηση και διοίκηση μπορούν να προωθούν μισθολογικά και βαθμολογικά όποιον εργαζόμενο θέλουν,  «βαφτίζοντας» όποιες θέσεις εργασίας θέλουν ως ιδιαίτερης σημασίας!!!, δεν θα συμβάλλουμε στον διαχωρισμό και την διάσπαση των εργαζομένων, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Απέχουμε από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης» γιατί δεν θέλουμε να συνυπογράψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου.

Απέχουμε από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης» γιατί ζήσαμε τον ανταγωνιστικό και τιμωρητικό της χαρακτήρα, γιατί είδαμε ότι όλα αυτά τα χρόνια τίποτα προς το καλύτερο δεν άλλαξε στις υπηρεσίες μας.

Συνεχίζουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία που αφορά την «αξιολόγηση» σύμφωνα με την σχετική απόφαση  του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, με μαζικές διαδικασίες και συλλογικό αγώνα.

Υπενθυμίζουμε ότι η αποφασιστική στάση των εργαζομένων απέναντι στην «αξιολόγηση» κατάργησε την νομοθετική ρύθμιση με την τιμωρητική διάσταση όσων  είχαν θέσεις ευθύνης και απείχαν από τις διαδικασίες, καθώς και την σχετική δικαστική απόφαση.             

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Δήλωσης Συμμετοχής

στην Προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης

Ο/Η κάτωθι υπογεγραμμένος/η …………………………………………..……………,που υπηρετώ ως……….., στην Δ/νση …………………………. του ΥΠΕΘΑ, δηλώνω ότι συμμετέχω στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ  από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με την αξιολόγηση. Ως εκ τούτου δεν δύναμαι να υποβάλω καμία έκθεση αξιολόγησης ως …………………….. (αξιολογητής ή αξιολογούμενος ή ως αξιολογούμενος και αξιολογούμενος).

     Σημειώνεται ότι η συμμετοχή μου στην ως άνω νομίμως προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και συνεπεία αυτού δεν μπορεί να επιφέρει εις βάρος μου καμία έμμεση ή άμεση μορφή διοικητικής ή άλλης συνέπειας. Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου.

Ημερομηνία………………..                                             Ο/Η δηλών/ουσα