Δελτίο Τύπου για τις Συνδικαλιστικές Άδειες

8 Δεκεμβρίου 2017

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Πρωτόγνωρες ενέργειες για το Υπουργείο μας  εκ μέρους του Ε.Δ.Τ, σε σχέση με την χρήση των συνδικαλιστικών αδειών από τα συνδικαλιστικά στελέχη μας.

            Δεν κατανοούμε την σκοπιμότητα της κυρίας Ειδικής Γραμματέως που με το έγγραφο της υπ΄ αριθμό Φ.940/4/74569, Σ.17855 της 31/10/2017, ζητεί από τις Υπηρεσίες να ελέγξουν την χρήση συνδικαλιστικών αδειών που δικαιούνται τα στελέχη μας, με βάση την κείμενη νομοθεσία δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά και διαπιστώσεις.

  • Περίεργη η χρονική στιγμή που ενεργοποιείται αυτό το θέμα
  • Ο Ενιαίος Διοικητικός Τομέας προφανώς δεν έχει εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες που εργάζονται οι συνάδελφοι και οι οποίες ασκούν κατά νόμο τον έλεγχο.
  • Δεν υπάρχει προηγούμενο σε όλο τον Δημόσιο Τομέα, από την εφαρμογή του συνδικαλιστικού νόμου (Ν.1264/82) μέχρι σήμερα, και ούτε έχει δρομολογηθεί μια τέτοια διαδικασία σε κανένα άλλο Υπουργείο. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε το Τριτοβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο (ΑΔΕΔΥ) για να πάρει θέση.
  • Τα στοιχεία αυτά ζητούνται εν όψη των επικείμενων κρίσεων; ή η ενέργεια αυτή έχει τιμωρητικό χαρακτήρα για τη στάση που τήρησε το συνδικαλιστικό κίνημα στην Αξιολόγηση και στην εκπόνηση του Νέου Οργανισμού;

Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα της κυρίας Ειδικής Γραμματέως έχει αντιδεοντολογικά χαρακτηριστικά και σίγουρα δεν μπορεί να εκφράζει θέσεις μιας αριστερής κυβέρνησης απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η Διοίκηση της Π.Ο.Ε-Υ.ΕΘ.Α

[embeddoc url="https://poe-yetha.gr/wp-content/uploads/2017/12/synd_adeies.pdf" download="all" viewer="google" text="Κατέβασμα"]