Δελτίο Τύπου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ στις 18/09/2017

19 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΥΕΘΑ , που συνεδρίασε στις 18/9/17, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
Η χρονική περίοδος που διανύουμε, λίγο μετά την μεγάλη συμμετοχή των υπαλλήλων του Άμυνας στην αποχή από την αξιολόγηση και τη διαμόρφωση του Νέου οργανισμού, τον οποίο συνδιαμορφώσαμε ως προς τη Δομή , αλλά διαφωνούμε και καταθέσαμε τις ενστάσεις μας ως προς το "προβάδισμα" με τη διατύπωση "λόγω έλλειψης", απαιτεί ενότητα, οργανωτική ετοιμότητα και δυναμική αντιμετώπιση των οποίων προκλήσεων.

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Άμυνα, πάντα στηρίζαμε τη θέση του Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πάντα σε θεσμικό επίπεδο υπήρχε μια άριστη συνεργασία ακόμη και σε πολύ δύσκολες εποχές.

Δεν επιθυμούμε τη διατάραξη της θεσμικής συνεργασίας και δε θα είμαστε αυτοί που θα ανεχτούμε πρωτόγνωρες, αυθαίρετες και αναποτελεσματικές ενέργειες που πληγώνουν το χώρο και δρομολογούν αδιέξοδα .

Πρώτη φορά (και σίγουρα όχι αριστερά) με απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Κας Καλλιόπης Παπαλεωνίδα, μετακινούνται οι Διευθύντριες του Πολιτικού Προσωπικού των Επιτελείων και μάλιστα μια εκ των οποίων η ίδια τοποθέτησε πριν έναν χρόνο. Ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι είχαν προηγηθεί οι μετακινήσεις, των διευθυντριών Κας Αλεξάκη και της Κας Ανέστη.
Η ενέργεια της αυτή, στερείται "αγαθών προθέσεων" και πρέπει να προβληματίσει την πολιτική ηγεσία, δημιουργεί υπόνοιες ότι σχετίζεται με το μεγάλο ποσοστό αποχής από την αξιολόγηση και καλλιεργεί κλίμα εκφοβισμού, εφόσον οι πολυαναμενόμενες κρίσεις ακολουθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και επειδή βρισκόμαστε μπροστά στο νέο κύκλο αξιολόγησης με τη τιμωρητική τροπολογία της κυρίας Γεροβασίλη.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου θα υπάρξει εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για δράσεις που θα απαντούν, θα αντιμετωπίζουν και θα σταματούν τις προκλήσεις. Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι ζητήσαμε εγγράφως συνάντηση με την Κυρία Ειδική Γραμματέα στα πλαίσια της συνεργασίας που μας πρότεινε ο Αναπληρωτής υπουργός Κύριος Βίτσας και διαμηνύθηκε δια τηλεφώνου στον πρόεδρο ότι καμία συνάντηση δεν πρόκειται να γίνει με θέμα τον Οργανισμό.

Τέλος και για το λόγο ότι ο Οργανισμός Πολιτικού Προσωπικού στο Άμυνας θα είναι για πολλά χρόνια εργαλείο στη διαμόρφωση της Δομής των Δυνάμενων, καλούμε τον Υπουργό Κύριο Πάνο Καμμένο και Αναπληρωτή Υπουργό Κύριο Δημήτριο Βίτσα, καθώς και τους Αρχηγούς των τεσσάρων Επιτελείων να προβούν στις απαραίτητες και αναγκαίες διορθωτικές ενέργειες .

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να σταματήσουμε τέτοιες συμπεριφορές.

Από τη διοίκηση της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ

[embeddoc url="https://poe-yetha.gr/wp-content/uploads/2017/09/dt_ektel.pdf" download="all" viewer="google" text="Κατέβασμα"]