[ΔΤ]- Στάση εργασίας για το ωράριο.

16 Μαΐου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 13/5/2011

ΓΙΑ ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/5/2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΑΠΟ 11.30 πμ – μέχρι λήξη ωραρίου

ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ.


Η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρισκόμαστε  αντιμέτωποι με την πιο άγρια επίθεση των τελευταίων δεκαετιών σε βάρος των δικαιωμάτων  και των κατακτήσεών μας.

Με πρόσχημα το χρέος και την κρίση για την οποία δεν έχουμε καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι, μειώθηκαν και μειώνονται τα εισοδήματά μας, καταργήθηκαν και καταργούνται τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, ελαστικοποιούνται  οι εργασιακές μας σχέσεις, απολύονται έκτακτοι που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, ιδιωτικοποιούνται και υποβαθμίζονται  Δημόσιες Υπηρεσίες, καταργούνται σχολεία και υπηρεσίες υγείας και μέσα από το νέο μισθολόγιο- φτωχολόγιο,  προωθούνται νέες περικοπές σε βάρος των εισοδημάτων μας.

Σήμερα και πάλι στο όνομα της κρίσης και με πρόσχημα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΝΔ και το ΛΑΟΣ ψηφίζουν στη Βουλή την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο στις 40 προσθέτοντας 2,5 αλλά ακόμα και 10  ώρες εργασίας την εβδομάδα για κάποιες κατηγορίες εργαζόμενων

Είναι φανερό ότι η αύξηση των ωρών εργασίας θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους που σήμερα δεν περιλαμβάνονται όπως πχ εκπαίδευση κλπ..

Η αύξηση των ωρών εργασίας, πέρα από την κατάργηση ενός δικαιώματος που έχει κατακτηθεί με αγώνες, έχει αρνητικές  επιπτώσεις στον ατομικό και οικογενειακό προγραμματισμό,  στον ελεύθερο χρόνο και στην ίδια τη ζωή των εργαζομένων.

Η αύξηση των ωρών εργασίας  οδηγεί σε νέες οριζόντιες περικοπές των εισοδημάτων των εργαζομένων  από 6 έως 20%.

Συνδέεται με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο σε βάρος κυρίως των νέων (που το ποσοστό ανεργίας υπερβαίνει το 37%) και  της λειτουργίας των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Παράλληλα επιδεινώνει τη θέση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες (νοσοκομεία, μηχανογραφικές υπηρεσίες, εργαστήρια, τομείς Αυτοδιοίκησης κ.α.) και δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ αφού με τη συγκεκριμένη ρύθμιση καταργούνται συλλήβδην και ισοπεδωτικά οι ρυθμίσεις για λιγότερη έκθεση σε επιβλαβείς συνθήκες και παράγοντες για την ίδια την υγεία τους.

Την ώρα που η ανεργία αυξάνεται και αγγίζει  το 20%, την ώρα που οι ίδιες οι μελέτες της Κυβέρνησης διαπιστώνουν ότι το «μισθολογικό κόστος» και ο όγκος απασχόλησης στο Δημόσιο είναι στα χαμηλότερα επίπεδα των χωρών του ΟΟΣΑ, η μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο μέσα και από την αύξηση των ωρών εργασίας, προσλαμβάνει χαρακτηριστικά ευρύτερων αρνητικών επιπτώσεων και εξελίξεων για το μέλλον των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ο μύθος για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, που για μια ακόμη φορά χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση, δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει κανέναν. Πολύ περισσότερο όταν με τον περιορισμό των δαπανών για τη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών, με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών υγείας και παιδείας και με τις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά υποβαθμίζονται με δραματικές επιπτώσεις σε βάρος του πολίτη.

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε την πραγματοποίηση  στάσης εργασίας για την Αττική, από τις 11.30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, την Τετάρτη 18-5-2011 ημέρα που το νομοσχέδιο θα συζητείται στη Βουλή και στο οποίο πέρα από το ωράριο προστίθενται νέες απαράδεκτες τροπολογίες για ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, κατάργηση θέσεων εργασίας, υποχρεωτικές μετατάξεις κλπ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο της Αττικής  να συμμετέχουν στη στάση και την απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα  στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.