Ενημέρωση Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ,Α/ΓΕΝ,Α/ΓΕΑ με τις επισημάνσεις μας για το Νέο Οργανισμό

17 Οκτωβρίου 2017

Κύριε Αρχηγέ,

Όπως είναι γνωστό η διαδικασία ολοκλήρωσης του Π.Δ για τον νέο Οργανισμό του Πολιτικού Προσωπικού του Υπουργείου μας βρίσκετε σε αναμονή εισαγωγής για συζήτηση στα ανώτατα στρατιωτικά συμβούλια των κλάδων. Θα θέλαμε να σας κάνουμε κοινωνό στο πως εξελίχτηκε  αυτή η διαδικασία μέχρι σήμερα.

Με την έναρξη της Αναδιοργάνωσης στην οποία συμμετείχαμε ως ΠΟΕ-ΥΕΘΑ και στην συνέχεια με την συμμετοχή μας στις επιτροπές για τον Νέο Οργανισμό, που με εντολή της Κυρίας Ειδικής Γραμματέως και υπό την προεδρία της συστήθηκε μια Διακλαδική Επιτροπή, η οποία με βάση το έργο των προηγούμενων επιτροπών θα διαμόρφωνε το σχέδιο του Νέου Οργανισμού. Για ακόμη μια φορά κάνουμε σαφές σε όλους, ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία που έγινε με καθημερινή παρουσία και καθοδήγησή της κυρίας Ειδικής Γραμματέως, ολοκληρώθηκε η πρόταση του σχεδίου του Π.Δ με ελάχιστες διαφοροποιήσεις ως προς την δομή και την αποτύπωση των θέσεων ευθύνης.

Στις 7 Φεβρουαρίου του 2017 ήρθε στα χέρια της επιτροπής ένα έγγραφο του ΓΕΑ προς ΥΠΕΘΑ/ΕΔΤ, Φ000ΕΠ62 σχέδιο 17, με θέμα αναθεώρηση Π.Δ 290/2012, όπου επί της ουσίας αμφισβητούσε τον κεντρικό κορμό του έργου της πρώτης επιτροπής προτείνοντας κάποιες τροποποιήσεις προς το χειρότερο. Το οξύμωρο του θέματος είναι πως το έγγραφο αυτό το υπέγραφε ως ακριβές αντίγραφο ο εκπρόσωπος της ΔΟΡ της πρώτης επιτροπής και ο Δ/της Δ΄ κλάδου του ΓΕΑ.

 Η επιτροπή με απόφαση της κυρίας Ειδικής Γραμματέως σταμάτησε το έργο της ώστε να υπάρξει διαβούλευση και συνεννόηση της με τον Α/ΓΕΑ.

 Όπως ήδη γνωρίζετε η διαφωνία μας ως προς την πρόταση που διαβιβάστηκε για νομοθετική επεξεργασία στο γραφείο του κου ΥΕΘΑ, συνίσταται  κυρίως στον τρόπο με τον οποίο κατανέμονται οι θέσεις ευθύνης ανάμεσα στις κατηγορίες εκπαίδευσης, όπως εκ των υστέρων διαπιστώθηκε. Η αποτύπωση των υπηρετούντων ανά επιτελείο είναι η ακόλουθη:

Στο Γενικό Επιτελείο Στρατού :

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ  

ΠΟΣΟΣΤΟ

ΠΕ 368 12,75 %
ΤΕ 344 11,92 %
ΔΕ 1970 68,28 %
ΥΕ 203 7,03 %
ΣΥΝΟΛΟ 2885  

Στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού :

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ  

ΠΟΣΟΣΤΟ

ΠΕ 165 12,43 %
ΤΕ 239 18,01 %
ΔΕ 856 64,50 %
ΥΕ   61   4,59 %
ΣΥΝΟΛΟ 1321  

Στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ  

ΠΟΣΟΣΤΟ

ΠΕ   238 14,05 %
ΤΕ   274 16,18 %
ΔΕ 1115 65,85 %
ΥΕ     66 3,89 %
ΣΥΝΟΛΟ 1693  

Στα ενημερωτικά, σας παρουσιάζουμε στοχευμένες και μελετημένες προτάσεις για δικαιότερη κατανομή των θέσεων ευθύνης μεταξύ των κατηγοριών ανά επιτελείο.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ορισμένες σημαντικές παραδοχές:

  • Ο Οργανισμός Πολιτικού Προσωπικού στο Υπουργείο μας μπορεί να λειτουργήσει και πάνω από δεκαετία.
  • Είναι προφανές ότι πρέπει στο νέο Π.Δ να μην παρουσιάζονται ανομοιομορφίες ως προς την σύνθεσή του τουλάχιστον ανά επιτελείο. π .χ Νοσοκομεία , Εργοστάσια ΓΕΣ, Πτέρυγες Μάχης ΓΕΑ κτλ.
  • Το Π.Δ πρέπει να δίνει την δυνατότητα στους υπαλλήλους όλων των  κατηγοριών εκπαίδευσης να εξελιχθούν.

Όλα αυτά συνδυάζοντάς τα με την επικείμενη κινητικότητα και με την  μη πρόσληψη πολιτικού προσωπικού κλείνουν την πόρτα κυρίως στις τεχνικές ειδικότητες που έχουμε ανάγκη για την συνέχιση του έργου της τεχνικής υποστήριξης και των επισκευών όλων των βαθμίδων.

Γνωρίζοντας την σύγχρονη αντίληψή σας για τη λειτουργία των Ένοπλων Δυνάμεων και με το ειδικό βάρος που διαθέτεται  περιμένουμε να συμβάλλεται άμεσα ώστε να θεσμοθετηθεί  ένας Οργανισμός που θα είναι σημείο αναφοράς για όσο διάστημα θα λειτουργήσει.

 

[embeddoc url="https://poe-yetha.gr/wp-content/uploads/2017/10/ΠΡΟΣ-ΑΡΧΗΓΟ-ΓΕΕΘΑ_NEO-.docx" download="all" viewer="microsoft" text="Κατέβασμα"]

[embeddoc url="https://poe-yetha.gr/wp-content/uploads/2017/10/ΠΡΟΣ-ΑΡΧΗΓΟΥΣ_3138-2.docx" download="all" viewer="microsoft" text="Κατέβασμα"]

[embeddoc url="https://poe-yetha.gr/wp-content/uploads/2017/10/ΠΡΟΣ-ΑΡΧΗΓΟ-ΓΕΝ.docx" download="all" viewer="microsoft" text="Κατέβασμα"]

[embeddoc url="https://poe-yetha.gr/wp-content/uploads/2017/10/ΠΡΟΣ-ΑΡΧΗΓΟ-ΓΕA_3138.docx" download="all" viewer="microsoft" text="Κατέβασμα"]