Ενημέρωση προς τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ

18 Σεπτεμβρίου 2017

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Μετά την ομόφωνη απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής που συνεδρίασε στις 18/09/2017 η ΠΟΕ-ΥΕΘΑ εξέδωσε Δελτίο τύπου και το ανήρτησε στην ιστοσελίδα για τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της αξιολόγησης στην οποία το Πολιτικό Προσωπικό του Υπουργείου μας στήριξε σε πολύ μεγάλο ποσοστό την αποχή από την αξιολόγηση δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ΠΟΕ/ΥΕΘΑ και στα πρωτοβάθμια σωματεία της.

Άνοιξε ένας νέος κύκλος αξιολόγησης όπου η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη προώθησε για ψήφιση στη Βουλή μια εκβιαστική και απεργοσπαστική τροπολογία για την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Η νομική σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ κ. Μαγδαληνή Τσίπρα με γνωμοδότηση της την οποία και σας αποστέλλουμε καλύπτει πλήρως τους συναδέλφους που δεν θέλουν να κάνουν αξιολόγηση θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη αποχή από τα καθήκοντα δεν μπορεί να έχει έμμεση ή άμεση διοικητική συνέπεια και δεν μπορεί να αποτελεί λόγο αποστέρησης από τους υπαλλήλους της δυνατότητας που έχουν να συμμετάσχουν σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης των θέσεων ευθύνης.

Εκτιμώντας τα νέα δεδομένα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ και λαμβάνοντας υπόψη της ανησυχίες των συναδέλφων φυσικών μελών:  «Καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να αποφασίσουν σχετικά με Γενικές Συνελεύσεις αναλύοντας τα νέα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα του εργασιακού μας χώρου».

                                    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

                                    Η Διοίκηση της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ 

[embeddoc url="https://poe-yetha.gr/wp-content/uploads/2017/09/ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ-ΣΗΜΕΙΩΜΑ-ΑΔΕΔΥ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ-1.pdf" download="all" viewer="google" text="Κατέβασμα"]

[embeddoc url="https://poe-yetha.gr/wp-content/uploads/2017/09/Συνάδελφοι.pdf" download="all" viewer="google" text="Κατέβασμα"]