Ενημέρωση των Σωματείων – Μελών της ΠΟΕ ΥΕΘΑ

24 Σεπτεμβρίου 2017

Σε συνέχεια της ενημέρωσης σας με το έγγραφο που σας αποστείλαμε, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πληρέστερα για την πορεία της αναθεώρησης του Οργανισμού του Πολιτικού Προσωπικού του ΥΠΕΘΑ. Ενημέρωση, την οποία θα ενσωματώσετε στις Γενικές Συνελεύσεις που θα γίνουν για την αξιολόγηση.

Όπως καταγγέλλουμε και στο δελτίο τύπου στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, η Ειδική Γραμματέας δεν παρουσίασε στη τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, το σχέδιο του Οργανισμού των τεσσάρων επιτελείων, επικαλούμενη ότι αυτά είναι προτάσεις και θα σταλούν στον κ. Υπουργό, ο οποίος μπορεί να προβεί σε αλλαγές.

Σε ερώτηση του Προέδρου της ΠΟΕ ΥΕΘΑ αν στην στελέχωση των θέσεων θα συμπεριλαμβάνεται ο όρος «λόγω έλλειψης», όσον αφορά στο προβάδισμα των κατηγοριών, η απάντηση ήταν «βεβαίως γιατί εγώ θέλω έναν οργανισμό σύγχρονο και αναβαθμισμένο».

Ζητήσαμε λοιπόν να πάρουμε αντίγραφα του σχεδίου του Οργανισμού κάτι που το αρνήθηκε. Η Ομοσπονδία ζήτησε άμεσα συναντήσεις με την Στρατιωτική και Πολιτική Ιεραρχία. Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Βίτσας που μας είδε πρώτος, πρότεινε να στείλουμε προτάσεις στον ίδιο και στην κ. Ειδική. Η κ. Ειδική αρνήθηκε να δώσει στην Ομοσπονδία το σχέδιο του Οργανισμού ηλεκτρονικά και ζήτησε σε 2 ώρες να αντιγράψουμε χειρογραφικά όλο τον Οργανισμό παρουσία του νομικού συμβούλου, με την απειλή ότι στις 2 η ώρα το μεσημέρι έπρεπε να τελειώσουμε και να φύγουμε.

Η ΠΟΕ ΥΕΘΑ υπέβαλε πρόταση με βάση την παραίνεση του κ. Αναπληρωτή, στην Πολιτική Ηγεσία (κ.ΥΕΘΑ, κ.ΑΝΥΕΘΑ και κα Ειδική Γραμματέα) και στην Στρατιωτική Ηγεσία. Παρά την παρέμβαση του κ. Βίτσα να υπάρξει διάλογος, η κ. Ειδική τον αρνήθηκε. Η ΠΟΕ ΥΕΘΑ με έγγραφο της στην Ειδική Γραμματέα ζήτησε συνάντηση μαζί της με μοναδικό θέμα τον Οργανισμό. Συνεργάτης της κας Ειδικής ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Πρόεδρο της ΠΟΕ ΥΕΘΑ ότι καμία συνάντηση δεν πρόκειται να γίνει με θέμα τον Οργανισμό. Για οποιαδήποτε άλλα θέματα να επανέλθουμε με συγκεκριμένη ατζέντα.

Στη συνέχεια ζητήσαμε συναντήσεις με τον κ. Υπουργό και τους κυρίους Αρχηγούς. Οι συναντήσεις με τους κ. Αρχηγούς πραγματοποιήθηκαν. Παρά τα επανειλημμένα έγγραφα και την σχεδόν καθημερινή προσωπική όχληση από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕ ΥΕΘΑ στον Γενικό Διευθυντή του Γραφείου του ΥΕΘΑ για άμεση συνάντηση μας με τον Υπουργό αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Συνάδελφοι η θέση της ΠΟΕ ΥΕΘΑ είναι πως το συγκεκριμένο σχέδιο του Οργανισμού περιθωριοποιεί την Τ.Ε κατηγορία, αφανίζει την κατηγορία των Δ.Ε, ενώ παράλληλα δεν λαμβάνεται υπόψη η γνώση και η εμπειρία αυτών των συναδέλφων.

Συνάδελφοι απέναντι στην αδιαλλαξία της κας Ειδικής και του κ. Υπουργού, η πρόταση του Προεδρείου και της Εκτελεστικής στο Γενικό Συμβούλιο της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου 2017, θα είναι να υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΟΕ ΥΕΘΑ

[embeddoc url="https://poe-yetha.gr/wp-content/uploads/2017/09/dt_2409.pdf" download="all" viewer="google" text="Κατέβασμα"]