Καταγγελία του Διοικητή του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων

11 Μαΐου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγελία του Διοικητή του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την από 07/05/2020 ανακοίνωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, καταγγέλλει τον Διοικητή του Νοσοκομείου ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, ο οποίος -εν μέσω πανδημίας και ενώ οι εργαζόμενοι δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση του «αόρατου εχθρού»-  με  σειρά  αυθαίρετων και παράνομων αποφάσεών του, στις 30/4/2020 καθαίρεσε, υποβίβασε και μετακίνησε αναιτιολόγητα  στελέχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και ταυτόχρονα τοποθέτησε στην θέση τους άλλους, που υπολείπονται των προϋποθέσεων που ορίζουν οι διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα και  οι  ειδικότερες ρυθμίσεις για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι παραπάνω ενέργειες  έγιναν χωρίς την ύπαρξη εισήγησης από την πλευρά  των αρμόδιων υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Ύστερα από τα παραπάνω η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις συγκεκριμένες αποφάσεις του Διοικητή  και τον καλεί να τις ανακαλέσει άμεσα. Η 6η ΥΠΕ οφείλει να μην νομιμοποιήσει αυτές τις αποφάσεις και να ζητήσει την ανάκλησή τους και την επαναφορά των διωγμένων στις θέσεις που κατείχαν.

Οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις του προσωπικού σε θέσεις ευθύνης πρέπει να γίνονται με όσα ορίζει ο νόμος, από τα αρμόδια όργανα (Υπηρεσιακά Συμβούλια, Συμβούλια Επιλογής).

Μέχρι τη λειτουργία των ανωτέρω οργάνων (τα οποία δε λειτουργούν εδώ και χρόνια) και προκειμένου να σταματήσει η μεροληπτική αντιμετώπιση των υπαλλήλων και οι αναξιοκρατικές επιλογές στις, όποιες κατ’ ανάθεση, τοποθετήσεις να λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υπαλλήλων.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Καταγγελία του Διοικητή του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων

Print Friendly, PDF & Email



Source link