Με αφορμή την αναίτια απόσπαση της πρώην Διευθύντριας του Κ.Κ. Κασσαβέτειας

8 Οκτωβρίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την αναίτια απόσπαση της πρώην Διευθύντριας

του Κ.Κ. Κασσαβέτειας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας, καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άδικη, αδικαιολόγητη και αναίτια απόσπαση της  πρώην Διευθύντριας του Κ.Κ. Κασσαβέτειας, Ευμορφία Σαμαρά, που με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου αποσπάται μετά από 23 χρόνια υπηρεσίας στην Κασσαβέτεια και παρά τη θέλησή της σε άλλο Κατάστημα Κράτησης.

Η απόσπαση αυτή έρχεται ως συνέχεια προηγούμενων διώξεων, αφού πριν από τρεις μήνες μετά από τη 10ετή θητεία της στη θέση της Διεύθυνσης του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας, παύτηκε από τα καθήκοντά της με απόφαση μονομελούς διοικητικού οργάνου και δη της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής χωρίς να επανέλθει στην προηγούμενη θέση της ως τμηματάρχης, στην οποία είχε κριθεί να υπηρετεί από πολυμελές διοικητικό όργανο και δη από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αλλά υποβιβάστηκε σε απλό διοικητικό υπάλληλο.

Δέχτηκε η ίδια, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, και άλλα μέλη του Συλλόγου απειλές, μετά την τελευταία μαζική Γενική Συνέλευση στην οποία όλοι οι εργαζόμενοι με αφορμή άλλο περιστατικό κατήγγειλαν το καθεστώς των αποσπάσεων από την ηγεσία του Υπουργείου, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό. Πριν «αλέκτωρα φωνήσαι», η ηγεσία του Υπουργείου «ξαναχτύπησε», επιβεβαιώνοντας πλήρως τις καταγγελίες. Πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά η απόσπαση είναι μαζί και εκδικητική και συνιστά δίωξη.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κυβερνητική πολιτική δεν έχει καμία σχέση με την αξιοκρατία.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι δεν πρόκειται τέτοιες διώξεις να σταματήσουν τη δράση των εργαζομένων. Το αντίθετο. Τέτοιους είδους «τακτικές» μας ενώνουν και μας δυναμώνουν.

  • Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ανακαλέσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση.
  • Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη ενάντια στη συνάδελφο. Καμία απόσπαση. Επαναφορά της στην προηγούμενη θέση της.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Με αφορμή την αναίτια απόσπαση της πρώην Διευθύντριας του Κ.Κ. Κασσαβέτειας

Print Friendly, PDF & Email



Source link