Με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ στην Εφορία Κοζάνης για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος υπαλλήλων της ΔΟΥ

22 Ιουλίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ στην Εφορία Κοζάνης για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος υπαλλήλων της ΔΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, επίσκεψη κλιμακίου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της ΠΟΕ – ΔΟΥ και του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στην Εφορία της Κοζάνης, με αφορμή το τραγικό περιστατικό της δολοφονικής επίθεσης πολίτη κατά υπαλλήλων της ΔΟΥ.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον διευθυντή της εφορίας, κ. Γιάννη Ποδιώτη, τον οποίο συνεχάρη για την ηρωική του πράξη -με κίνδυνο της ζωής του αφόπλισε τον δράστη-, καθώς και με τους εργαζόμενους στους οποίους εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Κατά τη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη συνέχεια, το κλιμάκιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ανέδειξε το θέμα του κοινωνικού αυτοματισμού, σε βάρος των εργαζομένων στο Δημόσιο που επικρατεί, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια με τις τεράστιες ευθύνες του πολιτικού συστήματος, το οποίο αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που επικρατούν σε πολλούς τομείς του Δημοσίου, στοχοποιεί τους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να λάβουν ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα (ψηφιοποίηση υπηρεσιών, φύλαξη του χώρων, παραδειγματική τιμωρία δραστών κτλ), για να μην υπάρξουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Τέλος, εκφράσαμε τις ολόθερμες ευχές μας στα θύματα της επίθεσης και τους ευχηθήκαμε ταχεία ανάρρωση.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ στην Εφορία Κοζάνης για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος υπαλλήλων της ΔΟΥ

Print Friendly, PDF & Email



Source link