Με αφορμή την ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου

6 Μαΐου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., εν μέσω πανδημίας του κορωνοΐου, προχώρησε χθες στην ψήφιση του νομοσχεδίου – σκούπα για το περιβάλλον, που θα καθορίσει τη φυσιογνωμία και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Ένα νομοσχέδιο το οποίο ψηφίστηκε χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τα κόμματα, τους περιβαλλοντικούς φορείς και την κοινωνία, αφού μόνο οι τροπολογίες που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή ήταν 360 σελίδες!!!

Ένα νομοσχέδιο που καταργεί την προστασία των περιοχών NATURA 2000, καταργεί την αυτοτέλεια των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, προωθεί την λογιστική επέκταση των βιομηχανικών ΑΠΕ, εκχωρεί τον έλεγχο των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε ιδιώτες, νομιμοποιεί τα αυθαίρετα εντός δασικών εκτάσεων και παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις, ευρωπαϊκές οδηγίες και διεθνείς συμβάσεις.

Μεταξύ των άλλων που προβλέπει το νομοσχέδιο (νόμος του κράτους πλέον), το οποίο έχει καταδικαστεί από την αντιπολίτευση και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι και η παρεχόμενη δυνατότητα μίσθωσης Δημοτικών Απορριμματοφόρων από ιδιώτες εργολάβους, που θα αναλαμβάνουν τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δηλαδή, οι ιδιώτες θα κερδοσκοπούν με χρήματα που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και οι δημότες.

Ύστερα από τα παραπάνω η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., και αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της ΠΟΣΕ/ΥΠΕΧΩΔΕ και της ΠΟΕ/ΟΤΑ, καταδικάζει την ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου από της Κυβέρνηση της Ν.Δ. και δηλώνει πως θα αγωνιστεί με όλους τους φορείς και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για την κατάργηση των αντιπεριβαλλοντικών διατάξεων.

Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας και στον αγώνα για την προστασία του ήμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Με αφορμή την ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου

Print Friendly, PDF & Email



Source link