Με αφορμή τη συνάντηση της Ε.Ε της Α.Δ.ΕΔ.Υ. με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα

8 Ιουνίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη συνάντηση της Ε.Ε της Α.Δ.ΕΔ.Υ. με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, ύστερα από αίτημα της Συνομοσπονδίας. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η βουλευτής – τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ενημέρωσε αναλυτικά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξη Τσίπρα για τις αντιλαϊκές και αντεργατικές ρυθμίσεις που προωθεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που κατέθεσε στη Βουλή για ψήφιση (κατάργηση 8ώρου, κατάργηση Ν.1264/82, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, αύξηση υπερωριών, περαιτέρω περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης, κατάργηση του ΣΕΠΕ κλπ) και ζήτησε αφενός μεν τη στήριξη του κόμματός του στις θέσεις μας, αφετέρου δε τη στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και ιδιαίτερα της Γενικής Απεργίας της 10ης Ιουνίου, για να μην περάσει το αντιλαϊκό νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, χαρακτήρισε αντιλαϊκό και αντεργατικό το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο, όπως ανέφερε, καταργεί όλο το δημοκρατικό κεκτημένο της μεταπολίτευσης για τις εργασιακές σχέσεις. Αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην οργάνωση των κινητοποιήσεων, κατά του νομοσχεδίου και δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το συγκεκριμένο νομοθέτημα, όταν οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι θα στηρίξει τις θέσεις μας τόσο μέσα στη Βουλή, όσο και τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2021.06.08 – Δελτίο Τύπου – Με αφορμή τη συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα

Print Friendly, PDF & Email



Source link