Με αφορμή τις παράνομες πρακτικές των ιδιωτικών σχολαρχών σε βάρος των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων

[ad_1]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις παράνομες πρακτικές των ιδιωτικών σχολαρχών σε βάρος των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων

 

 Η υγειονομική κρίση με την πανδημία του ιού που μαστίζει τη χώρα μας και ολόκληρο τον πλανήτη διαμορφώνει ένα ρευστό και ιδιαίτερα ανησυχητικό περιβάλλον στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., σε ιδιωτικά σχολεία στα οποία, μάλιστα, οι γονείς έχουν ήδη καταβάλει τα δίδακτρα της χρονιάς ή τα καταβάλλουν αυτό το διάστημα και οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να εργάζονται με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, οι ιδιοκτήτες ασκούν πίεση στους εκπαιδευτικούς να ενταχθούν στο καθεστώς της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (800€).

Αν και η ένταξη εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων με διοριστήριο του Υπουργείου Παιδείας στο μηχανισμό στήριξης της Εργάνης είναι παράνομη, η ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. σιωπά, επιτρέποντας έτσι στους σχολάρχες να εκμεταλλεύονται την υφιστάμενη συγκυρία για να αποκομίσουν πρόσθετα οφέλη μεγιστοποιώντας τα κέρδη τους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. λαμβάνοντας υπόψη τα όσα καταγγέλλει η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.:

  • στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς τις ιδιωτικής εκπαίδευσης που υπερασπίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα και,
  • καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πάρει άμεσα θέση απέναντι στις καταχρηστικές πρακτικές των ιδιοκτητών-σχολαρχών σε βάρος εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Με αφορμή τις παράνομες πρακτικές των ιδιωτικών σχολαρχών σε βάρος των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων

Print Friendly, PDF & Email

[ad_2]

Source link