Στήριξη στον διωκόμενο γραμματέα του Ν.Τ. Ροδόπης, Γ. Τριανταφυλλόπουλο

7 Ιουλίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη στον διωκόμενο γραμματέα του Ν.Τ. Ροδόπης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Γιώργο Τριανταφυλλόπουλο

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καταγγέλλει τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ι. Σάββα ο οποίος κατά την προσφιλή του τακτική προχώρησε σε νέα δίωξη υπαλλήλου με πρόσχημα τις «υπηρεσιακές ανάγκες», ενώ στην πραγματικότητα επιδιώκει να δημιουργήσει έναν μηχανισμό υποταγμένων και τρομοκρατημένων υπαλλήλων. Αυτή τη φορά στόχος του είναι ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΑΔΜΘ, Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, το γεγονός ότι η δίωξη αυτή έρχεται αμέσως μετά την καταγγελία του Συλλ. Εργαζομένων της Ανατ. Μακεδονίας -Θράκης, για τον Συντονιστή που δεν εξέδωσε, ως όφειλε,  την προβλεπόμενη από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης απόφαση, με την οποία θα διασφαλίζονταν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας των υπηρεσιών της ΑΔΜΘ.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο προχώρησε εντελώς αιφνιδιαστικά και αναιτιολόγητα, επικαλούμενος γενικά και αόριστα «υπηρεσιακές ανάγκες» στη μετάθεση του συναδέλφου, από τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης στο τμήμα Ελέγχου Υλικών και Ποιότητας Δημοσίων Έργων της Δ/νσης Τεχνικού Ελέγχου.

Ταυτόχρονα, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα, το πώς εξυπηρετείται η καλή διοικητική λειτουργία, όταν μεταθέτει υπάλληλο με ειδικότητα Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού από Υπηρεσία που υπηρετεί 17 χρόνια πάνω στο γνωστικό του αντικείμενο, εκ των οποίων τα 12 ως Προϊστάμενος στο Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών και τον τοποθετεί σε Τμήμα που δεν σχετίζεται με την επιστημονική του ειδικότητα, αλλά και την εργασιακή του εμπειρία. Και ποιες είναι στην πραγματικότητα οι «υπηρεσιακές ανάγκες» που τελικά οδηγούν στη  δυσλειτουργία Υπηρεσιών δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών;

Η εκδικητική αυτή μετάθεση του συναδέλφου αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη και είναι προφανές ότι ήρθε ως συνέχεια της έγκλησης, από τον συντονιστή προς τα μέλη του ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ, που είναι ταυτόχρονα και υπάλληλοι της ΑΔΜΘ, να απολογηθούν, γιατί τόλμησαν να καταγγείλουν τις επικίνδυνες για τη ζωή και τη δημόσια υγεία παραλείψεις του, εξ αιτίας των οποίων δεν εφαρμόζονταν με ενιαίο τρόπο στις υπηρεσίες της ΑΔΜΘ τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τον απαράδεκτο αυταρχικό και αυθαίρετο τρόπο «διοίκησης» που εφαρμόζει ο Συντονιστής ΑΔΜΘ, καταπατώντας τόσο τον υπαλληλικό όσο και τον συνδικαλιστικό νόμο. Καταγγέλλει τον Συντονιστή ΑΔΜΘ για τις αποφάσεις του με τις οποίες επιδιώκει να τρομοκρατήσει και να χειραγωγήσει τους υπαλλήλους του και να οδηγήσει στην ηθική και συνδικαλιστική τους εξόντωση.

Απαιτεί από τον Υπουργό Εσωτερικών, να μην παρέχει πολιτική κάλυψη στον Συντονιστή και να ανακαλέσει τώρα όλες τις τιμωρητικές αποφάσεις του, ώστε να σταματήσουν οι πολιτικές διώξεις που έχει εξαπολύσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 Δελτίο Τύπου – Στήριξη στον διωκόμενο γραμματέα του Ν.Τ. Ροδόπης, Γ. Τριανταφυλλόπουλο

Print Friendly, PDF & Email



Source link