Στήριξη της κινητοποίησης της ΠΟΕ ΟΤΑ

4 Μαρτίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη της κινητοποίησης της ΠΟΕ ΟΤΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τη σχετική απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ, στηρίζει την κινητοποίηση που αποφάσισε η Ομοσπονδία, για την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, με κυρίαρχο αίτημα την απόσυρση συγκεκριμένων άρθρων του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Η Κυβέρνηση πέραν των άλλων εκχωρεί αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού σε ιδιώτες (Τεχνικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δόμησης) άμεσα ή έμμεσα, απαξιώνει συντονισμένα και με σχέδιο τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εργαζομένων και την θεσμική εκπροσώπησή τους, εισάγει πρωτοφανείς προβλέψεις στις κρίσεις Προϊσταμένων οργανικών μονάδων με σκοπό τον πλήρη έλεγχο της Διοικητικής Ιεραρχίας ενώ αυξάνει σε επτά (7) τα χρόνια για μετάταξη, απόσπαση ή άλλη μετακίνηση των υπαλλήλων των Ανταποδοτικών Υπηρεσιών που διορίστηκαν ή προσλήφθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.4479/2019, όπως και των υπαλλήλων της προκήρυξης 3Κ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί, από την ΠΟΕ ΟΤΑ, την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, ώρα 10:30πμ, στο Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Στήριξη της κινητοποίησης της ΠΟΕ ΟΤΑ

Print Friendly, PDF & Email



Source link