Στήριξη των Πανεκπαιδευτικών Συλλαλητηρίων την ημέρα ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου

8 Φεβρουαρίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη των Πανεκπαιδευτικών Συλλαλητηρίων την ημέρα ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου

Την Τετάρτη 10 του Φλεβάρη, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, το οποίο εντείνει την καταστολή, θέτει νέα εμπόδια στην πρόσβαση στις σπουδές και το πτυχίο, δημιουργεί ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον εχθρικό προς τις διεκδικήσεις.

Ένα νομοσχέδιο για την Παιδεία που θέτει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, «σπρώχνει» τους νέους στα ιδιωτικά κολέγια και διαμορφώνει ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη ημέρα της θητείας της βήμα-βήμα διαλύει την δημόσια εκπαίδευση. Αξιοποιεί τα κλειστά πανεπιστήμια για να φέρει στη Βουλή τις αντιδραστικές διατάξεις. Επιμένει να ιεραρχεί ως μείζον ζήτημα για τα πανεπιστήμια την παραβατικότητα, όταν δεν δίνει καμία ουσιαστική λύση για τη χρόνια υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων. Αντίθετα, φέτος περικόπτει επιπλέον 8% από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ανώτατη εκπαίδευση, ενώ τα 30 εκατ. που δίνουν για πανεπιστημιακή αστυνομία σε κάποια ιδρύματα αντιστοιχεί στο 15πλάσιο του προϋπολογισμού τους!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της και τις αντίστοιχες αποφάσεις της ΟΔΠΤΕ, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, στηρίζει τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της Τετάρτης, 10 Φεβρουαρίου 2021, που υπερασπίζονται τη Δημόσια Παιδεία και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει  στις 13:00 στα Προπύλαια.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δελτίο Τύπου – Στήριξη των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων την ημέρα ψήφισης του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου

Print Friendly, PDF & Email



Source link