Σχετικά με τις απολύσεις στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού

23 Ιουλίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τις απολύσεις στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού

 

Την Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020, δύο εργαζόμενες στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώθηκαν εγγράφως από τον εκκαθαριστή του φορέα, ο οποίος είναι επίσης υπάλληλος στο ΥΠΠΟΑ και έχει οριστεί σ’ αυτή τη θέση με απόφαση της Υπουργού κ. Λ. Μενδώνη, ότι σύμφωνα με απόφασή του αναστέλλονται οι συμβάσεις εργασίας τους έως 20/12/2020. Ο ίδιος εκκαθαριστής μόλις χτες ενημέρωσε με μήνυμά του, τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ότι δεν πρόκειται να τους καταβληθεί η μισθοδοσία Ιουνίου καθώς δεν επαρκούν τα αποθεματικά του φορέα..

Οι ευθύνες βαραίνουν ακέραια την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία αντί να προχωρήσει στην εφαρμογή του ισχύοντος νόμου για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας ειδικά όσον αφορά την κατάταξη των εργαζομένων του φορέα σε προσωποπαγείς θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου από τον Ιούλιο του 2019 κωλυσιεργεί συστηματικά. Με δική της απόφαση τέθηκε το Ταμείο Αλληλοβοήθειας σε «εκκαθάριση εν λειτουργία» και τα αποτελέσματα αυτής της απόφασης τα βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Δύο ήδη τέθηκαν στο πρωτοφανές καθεστώς της «αναστολής σύμβασης εργασίας» το οποίο όχι μόνο τους ρίχνει στην ανεργία μετά από 15ετή προϋπηρεσίας στον φορέα, αλλά δεν τους επιτρέπει ούτε να τύχουν του επιδόματος ανεργίας του ΟΑΕΔ και οι υπόλοιποι δεν θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα του μηνός Ιουνίου.

Με τις ενέργειες και παραλείψεις της Υπουργού Πολιτισμού μια σειρά από παροχές του ταμείου προς τους εργαζομένους του ΥΠΠΟΑ, όπως το θερινό κατασκηνωτικό επίδομα, η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού για το επόμενο έτος, η χρηστή και προς το δημόσιο συμφέρον λειτουργία του φορέα, διακυβεύονται με μοναδικό σκοπό να κλείσουν άρον άρον οι υποθέσεις που σχετίζονται με τη δικαστική διερεύνηση και την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών από προηγούμενες διοικήσεις του ταμείου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη στάση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού  και ζητάμε άμεσα:

  • Να ανακληθούν οι άδικες και αναιτιολόγητες απολύσεις (αναστολές συμβάσεων εργασίας) στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας,
  • Να μην προχωρήσει ο εκκαθαριστής σε άλλες αναστολές συμβάσεων εργασίας δηλαδή καλυμμένες απολύσεις
  • Να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάταξης του συνόλου των συναδέλφων στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας σε προσωποπαγείς θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου
  • Να καταβληθεί άμεσα η μισθοδοσία Ιουνίου στους εργαζόμενους του ΤΑΥΠΠΟ και να εξασφαλιστεί η κανονική καταβολή των δεδουλευμένων

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 Δελτίο Τύπου – Σχετικά με τις απολύσεις στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού

Print Friendly, PDF & Email



Source link