Ψήφισμα της ΠΟΕ/ΥΕΘΑ για την διαθεσιμότητα-κινητικότητα-απολύσεις

26 Ιουνίου 2014

Το Γ.Σ της Π.Ο.Ε- Υ.ΕΘ.Α, στη συνεδρίασή του σήμερα στις 26 Ιουνίου 2014 στην Αθήνα αποφάσισε  τα παρακάτω:

Διαθεσιμότητα – Κινητικότητα – Απολύσεις

Ζητούμε από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠ.ΕΘ.Α να απαιτήσει από  το ΥΔΜΗΔ, να υπάρξει άμεσα 2η κινητικότητα ώστε να απορροφηθούν όλοι οι συνάδελφοί μας, που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας για  να μην υπάρξει καμία απόλυση. Άλλωστε αυτό συνέβη στην Ισπανία και πρόσφατα στην Ιταλία, όπου με αποφάσεις των Υπουργικών Συμβουλίων των χωρών τους μετέτρεψαν την διαθεσιμότητα σε κινητικότητα, χωρίς καμία απόλυση.


Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στις συναδέλφισσες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που παρά τη δικαίωσή τους από το ΣτΕ, η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει την απόφαση επαναπρόσληψής τους και  χρησιμοποιώντας τις ομάδες καταστολής τις ξυλοκοπά με σιδερογροθιές.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναστείλει το νόμο 4250/14 που αφορά την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, ένας νόμος που χτίστηκε σαν εργαλείο Απόλυσης, για την χειραγώγηση και τη τρομοκράτηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, καταργώντας θέσεις, ανατρέποντας εργασιακές σχέσεις με στόχο  την ανάδειξη μηχανισμού ημέτερων στη Διοίκηση. Είναι  προφανές ότι σε αυτή τη διαδικασία η στόχευση είναι ο περιορισμός των δομών και υπηρεσιών του κράτους εις βάρος των κοινωνικών αναγκών, ώστε να δοθούν ως φιλέτα στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Καλούμε τον Κύριο Υπουργό να προχωρήσει σε επανασύσταση των οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν πρόσφατα στο Υπουργείο μας. Να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση όλων των προσλήψεων που εκκρεμούν από την 5Κ και 6Κ /2008.

Καλούμε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να επικυρώνουν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που παραπέμπουν σε πέτρινα χρόνια.

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε –Υ.ΕΘ.Α

[embeddoc url="https://poe-yetha.gr/wp-content/uploads/2017/07/POE_psifisma_260614.pdf" viewer="google"]