Συνέντευξη του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής, Δημήτρη Μπράτη και του Προέδρου του ΝΤ Μεσσηνίας, Δημήτρη Φαββατά για την απεργία της 21ης Μαΐου 2024:

Print Friendly, PDF & Email





Source link


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη της 24ωρης απεργίας των δικαστικών υπάλληλων

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., λαμβάνοντας υπόψη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ), στηρίζει την 24ωρη απεργία του κλάδου την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, ενάντια στο επικείμενο νομοσχέδιο για το δικαστικό χάρτη, με αιτήματα:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΔΥΕ την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, ώρα 11:30πμ, στο Σύνταγμα.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2024.04.18 – Δελτίο Τύπου – Στήριξη της 24ωρης απεργίας των δικαστικών υπάλληλων

ΟΔΥΕ – ΑΠΕΡΓΙΑ – 24.4.2024

Print Friendly, PDF & Email





Source link


Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 24ωρη

ΠΑΝΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

της 21ης του Μάη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μετά την πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα με νέα 24ωρη Πανυπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση στις 21 του Μάη ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης, και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η ακρίβεια καλπάζει, εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή 38-42 ευρώ καθαρά το μήνα. Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης με περίσσιο θράσος δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425ευρώ, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους  δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους ημέτερους. Τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου – τα δικά της παιδιά – στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!

Χρήματα υπάρχουν. Απλά μοιράζονται στους ημέτερους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και δυνατά! Στις 28 του Φλεβάρη απεργήσαμε και βροντοφωνάξαμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

Στις 21 του Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα απεργία και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
  2. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
  3. Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
  4. Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
  5. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
  6. Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
  7. Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
  8. Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

2024.04.09 – Ανακοίνωση – 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ

2024.04.09 – Αφίσα – 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ

 

Print Friendly, PDF & Email





Source link


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη της κινητοποίησης του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Αττικής (Σ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Α.)

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την από 08/04/2024 ανακοίνωση της Π.Ο.Υ.Ε.Φ., στηρίζει τη στάση εργασίας την οποία προκήρυξε με την υπ’ αριθμ.: 083 από 07/04/2024 ανακοίνωσή του το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Αττικής (Σ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Α.), για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του.

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

2024.04.09 – Δελτίο Τύπου – Στήριξη της κινητοποίησης του ΣΥΕΦΚΚΑ

101. Στήριξη της προκηρυχθείσας Στάσης Εργασίας του Σ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Α.

101.1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.Α.

Print Friendly, PDF & Email





Source link


Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

Τρίτη 2 Απριλίου 2024
Να αθωωθούν οι διωκόμενοι αγωνιστές Π. Κωνσταντίνου και Γ. Σηφακάκης.

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή την  παραπομπή σε δίκη στις 9 Απρίλη στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών (!) του Πέτρου Κωνσταντίνου, και του Γιάννη Σηφακάκη, οι οποίοι συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και όλων των σωματείων στις 26/11/2020, ζητά την παύση της ποινικής τους δίωξης και την αθώωσή τους.

Εκείνη τη μέρα, η ΑΔΕΔΥ καλούσε σε Πανελλαδική Γενική Απεργία, μαζί με άλλα σωματεία, απαντώντας απεργιακά ενάντια στο νομοσχέδιο Βρούτση, μια κατά μέτωπο επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας.

Η διαδήλωση δεν είναι παρακώλυση συγκοινωνιών αλλά αναφαίρετο δικαίωμα, που κατακτήθηκε με θυσίες και αγώνες στην περίοδο των ηρωικών αγώνων της μεταπολίτευσης. Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη αυτή πολιτική δίωξη, με στόχο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στη διαδήλωση.

 Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί σε παρουσία στη δίκη την Τρίτη 9 Απρίλη και ώρα 9.00πμ στα δικαστήρια Ευελπίδων.

 

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ψήφισμα ΓΣ – Να αθωωθούν οι διωκόμενοι αγωνιστές Π. Κωνσταντίνου και Γ. Σηφακάκης.

Print Friendly, PDF & Email





Source link


Ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Για την απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Αντωνίου Δημήτρη, διοικητικού υπαλλήλου του Ε.Κ.Π.Α. και μέλους της ΚΣ της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο  συνάδελφος Δ. Αντωνίου συμμετείχε σε κινητοποίηση στο κτήριο «ΚΛΕΙΔΙ» του ΕΚΠΑ, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση της ΓΣ του συλλόγου του, καθώς και των συλλόγων ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ και των φοιτητικών συλλόγων.

Η κινητοποίηση είχε συμβολικό χαρακτήρα για να εκφραστεί η αντίθεση στις ηλεκτρονικές εξετάσεις που λειτουργούσαν ως κατασταλτικός μηχανισμός κατά των καταλήψεων των φοιτητών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.

Η Διοίκηση του ΕΚΠΑ γνωρίζει πολύ καλά πως η δράση του Δ. Αντωνίου και των άλλων συμμετεχόντων, δεν προκάλεσε καμία δολιοφθορά ή «σαμποτάζ».

Ο συνάδελφος Δ. Αντωνίου μετά από 19 χρόνια διαρκών συμβάσεων, απολύεται εκδικητικά για συνδικαλιστική δράση.

Απαιτούμε την άμεση ανανέωση της σύμβασής του.

Καταδικάζουμε την άρνηση των πρυτανικών Αρχών να συναντήσουν όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία εργαζομένων και την ΟΔΠΤΕ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

Ύστερα από τα παραπάνω:

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2024, από την έναρξη της βάρδιας ως τις 11.00πμ, προκειμένου οι εργαζόμενοι του Δημοσίου να μετέχουν στην κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ (Προπύλαια).

 

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

2024.04.04 – Ψήφισμα ΓΣ – Για την απόλυση του Δημήτρη Αντωνίου

                      

Print Friendly, PDF & Email





Source link